Имаш нужда от помощ? 
0887 489 335

Меню
Меню
ЗАЩО ДЕТСКИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ СА ВАЖНИ?

14.01.2023 15:16:01

ЗАЩО ДЕТСКИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ СА ВАЖНИ?

Като родители вие непрестанно търсите нови начини да ангажирате детето си чрез забавни и полезни дейности, но понякога става трудно да се определи дали всички те имат действителна полза. Замисляли ли сте се колко добри са музикалните инструменти за вашето малко дете? В тази статия ще обсъдим защо музиката е важна за децата, както и ще отбележим ползите от свиренето на музикален инструмент.

Защо музикалните инструменти са добри за малки деца?

Музикалните инструменти са добри за малките деца, защото помагат да се развият жизненоважни умения, необходими, когато те започнат да се учат. Например, те помагат за сетивното развитие, подобряват социалните и емоционални умения, както и координацията ръка-око.

Музикалните инструменти са полезни за малките деца, защото помагат за развитието на жизненоважните социални и двигателни умения, необходими за ранно образование. Множество проучвания с групи деца с вариация на излагане и обучение на музикални инструменти установяват, че децата, които са преминали дори основно музикално обучение, са имали увеличение на кортикалната дебелина, която е отговорна за мозъчните функции, включително паметта, организационните умения, концентрацията, координацията и контрола на емоционалните импулси.

Слушането и възпроизвеждането на музика води до положителни промени в мозъка. Чрез тези дейности в мозъка се освобождава здравословна доза ендорфини, добре познатият„хормон на щастието“. Изследвания, проведени при най-малките показват, че след слушане на музика, слуховия и префронтален кортекс при децата изглеждат различно. Това са областите на мозъка, които отговарят за обработката на музика и реч.

Всички тези умения допринасят за ранното образование по отношение на това колко добре детето може да се справя в трудни социални ситуации и е доказано, че помагат за развитието децата в зрели, емоционално осъзнати възрастни.

Как свиренето на музикални инструменти помага за развитието на детето?

Свиренето на музикален инструмент помага за развитието на детето, като го насърчава да разпознае как когнитивните му решения могат да определят действията, които извършва, в този случай водещи до музикални звуци. Това е известно като координация око-ръка и е жизненоважно за развитието в училище и през целия живот.

Да се научите да свирите на музикален инструмент изисква търпение и концентрация. Ако едно дете е изложено на това в ранна възраст, това го учи на стойността от инвестирането на тези умения в дадена задача и колко удивителен може да бъде резултатът. Например, това може да им помогне да бъдат дисциплинирани с домашните по-късно в училище.

Музикалните инструменти могат да помогнат на децата да разберат и управляват емоциите си. Често ученето да свири на музикален инструмент включва различни емоции - от разочарование, когато се борят с определена част, объркване, когато се опитват да научат нови акорди, и цялостно щастие от постигането на нещо или продуцирането на приятна музика. В живота на зряла възраст ние редовно се сблъскваме с емоционални трудности, така че развиването на емоционална зрялост в ранна възраст е много полезно.

Ползи от свиренето на музикален инструмент

Свиренето на музикален инструмент може да осигури огромни ползи за всеки, особено за децата. Основните предимства на обучението да свирите на музикален инструмент дори на основно ниво са:

- Повишава постоянството
- Подобрява координацията
- Подобрява уменията за четене
- Изостря уменията за концентрация
- Облекчава стреса
- Насърчава социалните умения
- Повишава уменията за слушане
- Създава усещане за постижение
- Учи на дисциплина
- Подсилва дихателната система

- Подобрява настроението и успокоява децата, като намалява безпокойството. Дори тъжната музика оказва положително влияние, благодарение на катарзисната й сила, което помага на децата да открият емоциите си.
- Стимулира образуването на допамин и окситоцин в мозъка. Резултат от това е, че децата стават съпричастни, приемат да споделят своите играчки, да съчувстват и да се доверяват.
- Подпомага развитието на умението за концентрация и способността за качествено решаване на задачи.
- Оказва съществено влияние в процеса на обучение. Децата възприемат по-лесно материята на различни учебни дисциплини, включително математика.
- Насърчава развитието на пространствена интелигентност – това е перфектен резултат, който помага за създаване на интерес към математиката, инженерството, компютърните науки и архитектурата.
- Обогатява речниковия запас, креативността, творческото мислене и способността за лесно изразяване на мисли и емоции.

Защо музиката е важна за бебетата и малките деца?

Музиката е изключително важна за бебетата и малките деца и според музикалните експерти тя може да бъде полезна и когато звучи, докато бебето е още в утробата. До 24-та седмица на бременността ушите на бебето са достатъчно развити, за да могат да реагират на гласове и шум. Пеенето на приспивни песнички и пускането на музика на бебе в утробата може да помогне за развитието на емоциите на бебето и връзката му с майката, дори преди да се роди.

Експертите обясняват как излагането на музика може да помогне за развитието на уменията, които са необходими за подготовка за училище, по-специално за усвояване на език и умения за четене. Според тях музиката може да помогне на малките деца да се научат да управляват емоциите си, поради което е толкова успешна при успокояването им при заспиване, тъй като може да действа като релаксиращ механизъм.

Музиката и детското щастие

Обичта към музиката е присъща за всеки от нас. В музикалното ни възприятие се проявява изконната човешка потребност за творчество. При децата, музикалното възприятие се проявява още в най-ранна възраст по напълно спонтанен начин. Различните звуци и мелодии предизвикат в съзнанието им силна положителна емоция. Тя пък създава положителната нагласа на детето към музиката. То я търси в заобикалящия го свят- в гласа на родителите си, в играчките и навън.
От първите музикални играчки на бебето, през малките симпатични пеещи животни или книжки, през класическия цветен ксилофон и детското пиано, детето изгражда своето музикално възприятие като част от усещането си за света. Музиката дарява децата с богатството на звука, за да ги развълнува и изостри сетивата им. Музиката е любима учителка, много близка на детската душа. Всяко дете има нужда от такава невероятна учителка. Тя пък има нужда от своите верни помощници – детските музикални инструменти.

Какъв вид музикален инструмент да изберете за своето дете?

Сред богатството и многообразието от играчки в съвременния свят, детските музикални инструменти са сред предпочитаните не само от децата, но и от родителите. Възрастните добре разбират ползата от тях за интелектуалното и творческо развитие на децата, за силата,която те имат над детското въображение и способността им да възпитават богата емоционалност.

Какъв вид детски музикален инструмент ще изберете зависи както от възрастта на детето, така и от личните му предпочитания. Нека накратко отбележим основните характеристики на различните групи детски музикални инструменти.

Ударни – Безспорно тук шеф-диригентът е барабанът! Ако има играчка, която живее във всеки един дом, то със сигурност е той. Тропането с ръчички или с палки, е удоволствие за малките. Изключително благотворно влияние този тип инструменти имат върху развитието на чувството за такт и ритъм при децата.

Класическо дървено барабанче, барабанче с прикрепени към него метални зилове или дори малкото ръчно барабанче е перфектен избор не само за вдигане на шум, а за тренировка на слуха, усета за ритъм и такт.

Сред ударните инструменти, подходящи за деца са цветните ксилофони с различен брой тонове, кастанетите и клавесинът. Всеки от тях е способен да вдъхнови музикалното възприятие на детето и желанието му да твори. Още по-забавно се получава, когато децата играят заедно. Това може и да не е началото на популярна рок банда, но със сигурност създава в децата усещане за връзка с другите и способността да работят в екип. Все пак, от голямо значение в музиката е синхронът между инструментите, за да се получи страхотна мелодия.

Пианото и клавишните инструменти също са идеални за малки деца и деца в предучилищна възраст. Въпреки че са забавни и лесни за управление за малките им ръчички, те учат децата да слушат и разбират както височината, така и самия тон. Пианото е добър инструмент, с който да се запознае вашето малко дете, тъй като при него има етапи на развитие и детето може да продължи да ги развива през цялото детство и дори в зряла възраст.

При децата над 3 годишна възраст силно желани са някои популярни струнни музикални инструменти, като китарата и укулелелето. С тях децата не само тренират музикалния си слух, чувството за такт и ритъм, но и осъзнават процеса на създаване на мелодия. Това е добро начало за всеки бъдещ музикален талант. Включете в музикалното изживяване звук от маракаси и камбанки и ще получите вълнуваща музикална композиция . Ще бъдете възхитени от уменията на своите деца. Музиката е универсален език, достъпен за всеки, даващ силен заряд, чувство и положителна нагласа към изкуството.

Чудесна идея, с която да вдъхновите обичта на детето към музиката са и комплектите, с включени няколко различни детски музикални инструмента и масичките с вградени детски музикални инструменти. С тях Вие давате възможност на децата да експериментират и да усетят разликата в звученето на ксилофона, барабанчето, кастанетите или маракаса. Идеално решение за подарък за празник, на който децата да вдъхнат живот от музика с неподправена емоция и страст. Важно е шоуто да продължи! 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Забавно и полезно

Забавно и полезно

ЗАЩО ДЕТСКИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ СА ВАЖНИ?

ДЕТСКИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ СА ВАЖНИ?

Детските музикални инструменти и ползата от тях за нашите деца Детските музикални инструменти и ползата от тях за нашите деца 2023-01-14T15:16:02+02:00 ЗАЩО ДЕТСКИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ СА ВАЖНИ?

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Като родители вие непрестанно търсите нови начини да ангажирате детето си чрез забавни и полезни дейности, но понякога става трудно да се определи дали всички те имат действителна полза. Замисляли ли сте се колко добри са музикалните инструменти за вашето малко дете? В тази статия ще обсъдим защо музиката е важна за децата, както и ще отбележим ползите от свиренето на музикален инструмент.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Защо музикалните инструменти са добри за малки деца?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"> Музикалните инструменти са добри за малките деца, защото помагат да се развият жизненоважни умения, необходими, когато те започнат да се учат. Например, те помагат за сетивното развитие, подобряват социалните и емоционални умения, както и координацията ръка-око.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Музикалните инструменти са полезни за малките деца, защото помагат за развитието на жизненоважните социални и двигателни умения, необходими за ранно образование. Множество проучвания с групи деца с вариация на излагане и обучение на музикални инструменти установяват, че децата, които са преминали дори основно музикално обучение, са имали увеличение на кортикалната дебелина, която е отговорна за мозъчните функции, включително паметта, организационните умения, концентрацията, координацията и контрола на емоционалните импулси.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Слушането и възпроизвеждането на музика води до положителни промени в мозъка. Чрез тези дейности в мозъка се освобождава здравословна доза ендорфини, добре познатият&bdquo;хормон на щастието&ldquo;. Изследвания, проведени при най-малките показват, че след слушане на музика, слуховия и префронтален кортекс при децата изглеждат различно. Това са областите на мозъка, които отговарят за обработката на музика и реч.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Всички тези умения допринасят за ранното образование по отношение на това колко добре детето може да се справя в трудни социални ситуации и е доказано, че помагат за развитието децата в зрели, емоционално осъзнати възрастни.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Как свиренето на музикални инструменти помага за развитието на детето?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Свиренето на музикален инструмент помага за развитието на детето, като го насърчава да разпознае как когнитивните му решения могат да определят действията, които извършва, в този случай водещи до музикални звуци. Това е известно като координация око-ръка и е жизненоважно за развитието в училище и през целия живот.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Да се научите да свирите на музикален инструмент изисква търпение и концентрация. Ако едно дете е изложено на това в ранна възраст, това го учи на стойността от инвестирането на тези умения в дадена задача и колко удивителен може да бъде резултатът. Например, това може да им помогне да бъдат дисциплинирани с домашните по-късно в училище.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Музикалните инструменти могат да помогнат на децата да разберат и управляват емоциите си. Често ученето да свири на музикален инструмент включва различни емоции - от разочарование, когато се борят с определена част, объркване, когато се опитват да научат нови акорди, и цялостно щастие от постигането на нещо или продуцирането на приятна музика. В живота на зряла възраст ние редовно се сблъскваме с емоционални трудности, така че развиването на емоционална зрялост в ранна възраст е много полезно.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Ползи от свиренето на музикален инструмент</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Свиренето на музикален инструмент може да осигури огромни ползи за всеки, особено за децата. Основните предимства на обучението да свирите на музикален инструмент дори на основно ниво са:</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">- Повишава постоянството</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Подобрява координацията</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Подобрява уменията за четене</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Изостря уменията за концентрация</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Облекчава стреса</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Насърчава социалните умения</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Повишава уменията за слушане</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Създава усещане за постижение</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Учи на дисциплина</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Подсилва дихателната система</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">- Подобрява настроението и успокоява децата, като намалява безпокойството. Дори тъжната музика оказва положително влияние, благодарение на катарзисната й сила, което помага на децата да открият емоциите си.</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Стимулира образуването на допамин и окситоцин в мозъка. Резултат от това е, че децата стават съпричастни, приемат да споделят своите играчки, да съчувстват и да се доверяват.</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Подпомага развитието на умението за концентрация и способността за качествено решаване на задачи.</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Оказва съществено влияние в процеса на обучение. Децата възприемат по-лесно материята на различни учебни дисциплини, включително математика.</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Насърчава развитието на пространствена интелигентност &ndash; това е перфектен резултат, който помага за създаване на интерес към математиката, инженерството, компютърните науки и архитектурата.</span><br /><span style="font-size: 12pt;">- Обогатява речниковия запас, креативността, творческото мислене и способността за лесно изразяване на мисли и емоции.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Защо музиката е важна за бебетата и малките деца?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Музиката е изключително важна за бебетата и малките деца и според музикалните експерти тя може да бъде полезна и когато звучи, докато бебето е още в утробата. До 24-та седмица на бременността ушите на бебето са достатъчно развити, за да могат да реагират на гласове и шум. Пеенето на приспивни песнички и пускането на музика на бебе в утробата може да помогне за развитието на емоциите на бебето и връзката му с майката, дори преди да се роди.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Експертите обясняват как излагането на музика може да помогне за развитието на уменията, които са необходими за подготовка за училище, по-специално за усвояване на език и умения за четене. Според тях музиката може да помогне на малките деца да се научат да управляват емоциите си, поради което е толкова успешна при успокояването им при заспиване, тъй като може да действа като релаксиращ механизъм.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Музиката и детското щастие</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Обичта към музиката е присъща за всеки от нас. В музикалното ни възприятие се проявява изконната човешка потребност за творчество. При децата, музикалното възприятие се проявява още в най-ранна възраст по напълно спонтанен начин. Различните звуци и мелодии предизвикат в съзнанието им силна положителна емоция. Тя пък създава положителната нагласа на детето към музиката. То я търси в заобикалящия го свят- в гласа на родителите си, в играчките и навън. <br />От първите музикални играчки на бебето, през малките симпатични пеещи животни или книжки, през класическия цветен ксилофон и детското пиано, детето изгражда своето музикално възприятие като част от усещането си за света. Музиката дарява децата с богатството на звука, за да ги развълнува и изостри сетивата им. Музиката е любима учителка, много близка на детската душа. Всяко дете има нужда от такава невероятна учителка. Тя пък има нужда от своите верни помощници &ndash; детските музикални инструменти.<br /></span></p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1" title="детски музикални инструменти"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/detski_muzikalni_instrumenti_igra4kite_article-1.jpg" class="aligncenter" /></a></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какъв вид музикален инструмент да изберете за своето дете?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Сред богатството и многообразието от играчки в съвременния свят, детските музикални инструменти са сред предпочитаните не само от децата, но и от родителите. Възрастните добре разбират ползата от тях за интелектуалното и творческо развитие на децата, за силата,която те имат над детското въображение и способността им да възпитават богата емоционалност.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Какъв вид детски музикален инструмент ще изберете зависи както от възрастта на детето, така и от личните му предпочитания. Нека накратко отбележим основните характеристики на различните групи детски музикални инструменти.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong><a href="https://igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=udarni-instrumenti" title="детски музикални инструменти">Ударни</a></strong> &ndash; Безспорно тук шеф-диригентът е <strong>барабанът</strong>! Ако има играчка, която живее във всеки един дом, то със сигурност е той. Тропането с ръчички или с палки, е удоволствие за малките. Изключително благотворно влияние този тип инструменти имат върху развитието на чувството за такт и ритъм при децата. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Класическо дървено барабанче</strong>, барабанче с прикрепени към него метални зилове или дори малкото ръчно барабанче е перфектен избор не само за вдигане на шум, а за тренировка на слуха, усета за ритъм и такт.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Сред ударните инструменти, подходящи за деца са <a href="https://igra4kite.com/search?query=%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%84%D0%BE%D0%BD" title="детски ксилофон"><strong>цветните ксилофони</strong></a> с различен брой тонове, кастанетите и клавесинът. Всеки от тях е способен да вдъхнови музикалното възприятие на детето и желанието му да твори. Още по-забавно се получава, когато децата играят заедно. Това може и да не е началото на популярна рок банда, но със сигурност създава в децата усещане за връзка с другите и способността да работят в екип. Все пак, от голямо значение в музиката е синхронът между инструментите, за да се получи страхотна мелодия.<br /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=klavishni-instrumenti" title="детски музикални инструменти"><strong>Пианото и клавишните инструменти</strong></a> също са идеални за малки деца и деца в предучилищна възраст. Въпреки че са забавни и лесни за управление за малките им ръчички, те учат децата да слушат и разбират както височината, така и самия тон. Пианото е добър инструмент, с който да се запознае вашето малко дете, тъй като при него има етапи на развитие и детето може да продължи да ги развива през цялото детство и дори в зряла възраст.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">При децата над 3 годишна възраст силно желани са някои популярни <a href="https://igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1?tip=strunni-instrumenti" title="детски музикални инструменти"><strong>струнни музикални инструменти</strong></a>, като китарата и укулелелето. С тях децата не само тренират музикалния си слух, чувството за такт и ритъм, но и осъзнават процеса на създаване на мелодия. Това е добро начало за всеки бъдещ музикален талант. Включете в музикалното изживяване звук от <a href="https://igra4kite.com/search?query=%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%81" title="детски маракаси"><strong>маракаси</strong></a> и камбанки и ще получите вълнуваща музикална композиция . Ще бъдете възхитени от уменията на своите деца. Музиката е универсален език, достъпен за всеки, даващ силен заряд, чувство и положителна нагласа към изкуството.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Чудесна идея, с която да вдъхновите обичта на детето към музиката са и <a href="https://igra4kite.com/product/hape-detski-mini-komplekt-muzikalni-instrumenti-h0339" title="детски музикални инструменти"><strong>комплектите</strong></a>, с включени няколко различни детски музикални инструмента и <a href="https://igra4kite.com/product/janod-malka-darvena-masichka-s-muzikalni-instrumenti-j07634" title="детски музикални инструменти"><strong>масичките с вградени детски музикални инструменти</strong></a>. С тях Вие давате възможност на децата да експериментират и да усетят разликата в звученето на ксилофона, барабанчето, кастанетите или маракаса. Идеално решение за подарък за празник, на който децата да&nbsp;вдъхнат живот от музика с неподправена емоция и страст. Важно е шоуто да продължи!&nbsp;</span></p> <p><a href="https://igra4kite.com/category/muzikalni-instrumenti-1" title="детски музикални инструменти"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/button_music.jpg" class="aligncenter" /></a></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки