Имаш нужда от помощ? 
0887 489 335

Меню
Меню
ИЗБИРАМЕ РАНИЦА ЗА 1 КЛАС?

22.08.2022 00:09:28

ИЗБИРАМЕ РАНИЦА ЗА 1 КЛАС?

Какво се случи? Как така неусетно децата ни от малки беззащитни човечета се превърнаха в мислещи и търсещи малчугани? Те вече не се вълнуват от играта в пясъчника, оставили са на рафта големия динозавър и прекрасната любима кукла. Случва се нещо хубаво. Децата ни порастват. Само миг и те ще прекрачат за първи път прага на училището, за да се потопят в света на знанието, новите приятелства и големите мечти. Училището ще им помогне да научат как да сбъднат всяка една от тях. А те, те трябва да положат усилие и да не спират да вярват в себе си.

Пред Вас е списъкът с необходимите помагала. Тетрадки - готови, моливчета- готови, боички - и те. Остава само онзи така важен "аксесоар" - раницата. О, запитате ли децата каква раница желаят, ще получите страхотни отговори - в тях са супер-геоите, принцесите, футболът и баскетболът, пеперудите, еднорозите и котетата. Децата се вълнуват от това как изглежда раницата им. Те ще предпочетат онази, която е най-близко до тях и любимите им герои. Вашата задача е да изберете раница, която да отговори на тяхното желание, но и на критериите, които вие знаете, че са важни.

В следващите редове ще обърнем внимание на всичко, което е важно при избора на раница за първи клас. Да започваме?

1. Широки, подплатени презрамки
Презрамките трябва да са подплатени и достатъчно широки, за да са удобни за носене на раницата. Ако те са тесни или тънки и когато чантата е тежка, тя може да се „впие“ в раменете им и ще окаже натиск само върху определена част от рамото, което може да бъде болезнено с течение на времето. По-широки и по-дебели презрамки биха разпределили тежестта по-равномерно върху раменете на детето. Добре е раницата да има и каишки за гърди или талия. Това би било полезно за поддържане и разпределяне на натоварването на чантата по-равномерно към тялото.

2. Издържлив материал
Избягвайте раници, които изглеждат крехки или от тънък материал, защото, когато материята е тънка, шевът може лесно да се отдели (особено частта, където се свързва с презрамките или ципа) и може лесно да бъде разкъсан или пробит от остри предмети или ъгъл на учебник. Добрата конструкция на раницата също е решаващ фактор.

3. Водоустойчив материал - за предпочитане е, за да се запази всичко в раницата сухо, когато навън времето е мокро и влажно. 

4. Много отделения?
Добро правило за детска раница е да има такива; голям преден джоб за лесен достъп, вътрешен джоб (за портфейл и други дребни предмети) и страничен джоб за бутилка вода (за да имат лесен достъп до своята бутилка за пиене). 

Чудесно е когато раницата е снабдена с:
– органайзер - преден джоб. Обикновено в него са разположени отделения с различни джобове за телефон, карти и химикалки. Добър за деца в началното училище и след това.

– разделител (или голям джоб) в основното отделение. Полезно за разделяне на неща, които не са книги/папки, като молив, линийки, кутия за обяд и др.

За малките ученици не е задължително раницата да има няколко различни отделения или джобове за органайзери. В първите класове, учителите се стараят да помогнат на децата да организират работата си, като отделят учебните материали по различните предмети в различни по цвят папки - примерно- червено за математика, синьо за български език. Във връзка с това раницата за първи клас е достатъчно да има едно голямо основно отделение, достатъчно широк преден джоб и странични за бутилки за пиене.

5. Подплатен заден панел (гръб на раницата)
Раница с подплатен гръб (обикновено с малко пяна и мрежест/мрежест материал) ще помогне да защитите гърба на вашето дете от острите ъгли на учебниците и ще я направи много по-удобна за носене.

Раниците от този тип са с малко по-голямо тегло и обем в сравнение с класически платнени раници, но разликата се изразява в стойност от 150-200гр. максимум. Водещите производители отговорно се съобразяват с приетия норматив и ползват качествени и олекотени материи, които да направят раницата с максимално ниско тегло, като едновременно осигуряват стабилност и удобство за детето.

Раниците тип кутия са чудесно решение за най-малките ученици. Не се подвеждайте, че те изглеждат големи и тежки. Теглото им достига максимум до 900- 1000 гр. , благодарение на перфектната конструкция и леките материали ползвани за производството им. Раниците от този тип са изключително подходящи за децата в 1 клас, поради идеалната комбинация и съотношение между конструкция, материал, тегло, отделения, материали и ергономичност. Този тип раници често се предлагат и в комплект с несесер, моливник, спортна чанта или други аксесоари в един стил.

Ако все пак детето ви и Вие не предпочитате този тип ранички, добре е да се спрете на раница със стабилно дъно, подплатен гръб и презрамки. Добрата новина е, че имате чудесен избор с високо качество и на разумна цена.

6. Дръжка за носене - нещо, което е задължително при раниците за малките ученици, когато те бързо трябва да хванат своята раничка и от кабинета да слязат до физкултурния салон например.

7. Подходящ размер - това е най-важната характеристика, която трябва да вземете под внимание, когато избирате раница за дете от 1 до 3 клас. Размерът на раницата не бива да е твърде голям и неподходящ за физиката на детето. Обърнете внимание и на изискваните в училището материали и техния размер. Проверете дали децата трябва да носят голям размер помагала (като папка с размер A4 или други подобни). За Ваше улеснение, може да разгледате изображенията по-долу, в които са показани основните параметри, които касаят размера на раницата за Вашето дете, спрямо неговата възраст. 

8. Лесно и безпроблемно затваряне - важно е раницата да може да се отваря и затваря от детето без усилие. Обърнете внимание на ципа и закопчалките. Основно предимство тук имат раниците-кутии, които са снабдени с перфектни магнитни закопчалки - лесни за отваряне и затваряне без усилие.

9. Структура и лекотаЗа по-малките деца до края на началното училище е за предпочитане да изберете структурирана раница с достатъчно подплата, просто защото децата в тази възраст все още са във фазата на научаване на добрата поза за носене на раница и бихте искали те да изградят навик да носят раниците правилно и безопасно. Уверете се, че носят раницата на двете й презрамки, както и да я претоварват с различни неща.

10. Екстри - това са различни елементи, свързани с дизайна и/или материала на раницата. Основната, която е и "готина" са светлоотразителните елементи. Полезна екстра и практична. Не е за подценяване.

11. Дизайн - Ето, че стигнахме до частта, която ще обърка всичко! Няма как да я подминете с лекота. Децата намират себе си в играчките, в героите от книжки и филми, искат и да тръгнат на училище с тях. Коли, супергерои, забележителни принцеси, очарователни животни и още какво ли не! Децата ще изберат фаворита си. За Вас остава задачата да съобразите техния избор с важните характеристики на раницата за 1 клас. Това не е тяхна задача. Не днес. Но някога ще бъде, нали?

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

10-ТЕ НАЙ

10-ТЕ НАЙ

ИЗБИРАМЕ РАНИЦА ЗА 1 КЛАС?

ИЗБИРАМЕ РАНИЦА ЗА 1 КЛАС?

Да обърнем внимание на всичко, което е важно при избора на раница за първи клас.Важните характеристики на добрите раници за децата от 1 до 3 клас Да обърнем внимание на всичко, което е важно при избора на раница за първи клас.Важните характеристики на добрите раници за децата от 1 до 3 клас 2022-08-22T00:31:41+03:00 ИЗБИРАМЕ РАНИЦА ЗА 1 КЛАС?

<p><span style="font-size: 12pt;">Какво се случи? Как така неусетно децата ни от малки беззащитни човечета се превърнаха в мислещи и търсещи малчугани? Те вече не се вълнуват от играта в пясъчника, оставили са на рафта големия динозавър и прекрасната любима кукла. Случва се нещо хубаво. Децата ни порастват. Само миг и те ще прекрачат за първи път прага на училището, за да се потопят в света на знанието, новите приятелства и големите мечти. Училището ще им помогне да научат как да сбъднат всяка една от тях. А те, те трябва да положат усилие и да не спират да вярват в себе си.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Пред Вас е списъкът с необходимите помагала. Тетрадки - готови, моливчета- готови, боички - и те. Остава само онзи така важен "аксесоар" - <a href="https://www.igra4kite.com/page/ranici-za-1-klas" title="раница за 1 клас"><strong>раницата</strong></a>. О, запитате ли децата каква раница желаят, ще получите страхотни отговори - в тях са супер-геоите, принцесите, футболът и баскетболът, пеперудите, еднорозите и котетата. Децата се вълнуват от това как изглежда раницата им. Те ще предпочетат онази, която е най-близко до тях и любимите им герои. Вашата задача е да изберете раница, която да отговори на тяхното желание, но и на критериите, които вие знаете, че са важни.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">В следващите редове ще обърнем внимание на всичко, което е важно при избора на <a href="https://www.igra4kite.com/page/ranici-za-1-klas" title="раници за първи клас"><strong>раница за първи клас</strong></a>. Да започваме?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">1. <strong>Широки, подплатени презрамки</strong><br />Презрамките трябва да са подплатени и достатъчно широки, за да са удобни за носене на раницата. Ако те са тесни или тънки и когато чантата е тежка, тя може да се &bdquo;впие&ldquo; в раменете им и ще окаже натиск само върху определена част от рамото, което може да бъде болезнено с течение на времето. По-широки и по-дебели презрамки биха разпределили тежестта по-равномерно върху раменете на детето.&nbsp;Добре е раницата да има и каишки за гърди или талия. Това би било полезно за поддържане и разпределяне на натоварването на чантата по-равномерно към тялото.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">2.&nbsp;<strong>Издържлив материал</strong><br />Избягвайте раници, които изглеждат крехки или от тънък материал, защото, когато материята е тънка, шевът може лесно да се отдели (особено частта, където се свързва с презрамките или ципа) и може лесно да бъде разкъсан или пробит от остри предмети или ъгъл на учебник. Добрата конструкция на раницата също е решаващ фактор.<br /></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/page/ranici-za-1-klas" title="раници за 1 клас"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/ranici_za_purvi_klas_2_igra4kite.jpg" /></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">3. <strong>Водоустойчив материал</strong> - за предпочитане е, за да се запази всичко в раницата сухо, когато навън времето е мокро и влажно.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">4. <strong>Много отделения</strong>?<br />Добро правило за детска раница е да има такива; голям преден джоб за лесен достъп, вътрешен джоб (за портфейл и други дребни предмети) и страничен джоб за бутилка вода (за да имат лесен достъп до своята бутилка за пиене).&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Чудесно е когато раницата е снабдена с:</span><br /><span style="font-size: 12pt;">&ndash; органайзер - преден джоб. Обикновено в него са разположени отделения с различни джобове за телефон, карти и химикалки. Добър за деца в началното училище и след това.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">&ndash; разделител (или голям джоб) в основното отделение. Полезно за разделяне на неща, които не са книги/папки, като молив, линийки, кутия за обяд и др.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За малките ученици не е задължително раницата да има няколко различни отделения или джобове за органайзери. В първите класове, учителите се стараят да помогнат на децата да организират работата си, като отделят учебните материали по различните предмети в различни по цвят папки - примерно- червено за математика, синьо за български език. Във връзка с това раницата за първи клас е достатъчно да има едно голямо основно отделение, достатъчно широк преден джоб и странични за бутилки за пиене.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">5.&nbsp;<strong>Подплатен заден панел</strong> (гръб на раницата)<br />Раница с подплатен гръб (обикновено с малко пяна и мрежест/мрежест материал) ще помогне да защитите гърба на вашето дете от острите ъгли на учебниците и ще я направи много по-удобна за носене.<br /></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Раниците от този тип са с малко по-голямо тегло и обем в сравнение с класически платнени раници, но разликата се изразява в стойност от 150-200гр. максимум. Водещите производители отговорно се съобразяват с приетия норматив и ползват качествени и олекотени материи, които да направят раницата с максимално ниско тегло, като едновременно осигуряват стабилност и удобство за детето.<br /></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/ranitsi?vidove-ranici=ranitsi-kutii" title="раница за 1 клас кутия"><strong>Раниците тип кутия</strong></a> са чудесно решение за най-малките ученици. Не се подвеждайте, че те изглеждат големи и тежки. Теглото им достига максимум до 900- 1000 гр. , благодарение на перфектната конструкция и леките материали ползвани за производството им. Раниците от този тип са изключително подходящи за децата в 1 клас, поради идеалната комбинация и съотношение между конструкция, материал, тегло, отделения, материали и ергономичност. Този тип раници често се предлагат и в комплект с несесер, моливник, спортна чанта или други аксесоари в един стил.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.igra4kite.com/category/ranitsi?vidove-ranici=ranici-za-1-3-klas,ranitsi-kutii,ranitsi-na-kolela" title="раници за 1 клас"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/ranici_za_purvi_klas_1_igra4kite.jpg" /></a></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Ако все пак детето ви и Вие не предпочитате този тип ранички, добре е да се спрете на раница със стабилно дъно, подплатен гръб и презрамки. Добрата новина е, че имате <a href="https://www.igra4kite.com/category/ranitsi?vidove-ranici=ranici-za-1-3-klas" title="раници за 1 клас"><strong>чудесен избор</strong></a> с високо качество и на разумна цена.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">6. <strong>Дръжка за носене</strong> - нещо, което е задължително при раниците за малките ученици, когато те бързо трябва да хванат своята раничка и от кабинета да слязат до физкултурния салон например.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">7. <strong>Подходящ размер - </strong>това е най-важната характеристика, която трябва да вземете под внимание, когато избирате раница за дете от 1 до 3 клас. Размерът на раницата не бива да е твърде голям и неподходящ за физиката на детето. Обърнете внимание и на изискваните в училището материали и техния размер. Проверете дали децата трябва да носят голям размер помагала (като папка с размер A4 или други подобни). За Ваше улеснение, може да разгледате изображенията по-долу, в които са показани основните параметри, които касаят размера на раницата за Вашето дете, спрямо неговата възраст.&nbsp;</span></p> <table width="574" height="30"> <tbody> <tr> <td style="width: 279px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/podhodiashti_razmeri_uchenicheska_ranica_igra4kite.jpg" /></td> <td style="width: 279px;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/podhodiashti_razmeri_uchenicheska_ranica1_igra4kite.jpg" class="aligncenter" /></td> </tr> </tbody> </table> <p>8.&nbsp;<span style="font-size: 12pt;"><strong>Лесно и безпроблемно затваряне</strong> - важно е раницата да може да се отваря и затваря от детето без усилие. Обърнете внимание на ципа и закопчалките. Основно предимство тук имат <a href="https://www.igra4kite.com/category/ranitsi?vidove-ranici=ranitsi-kutii" title="ученически раниции-кутии"><strong>раниците-кутии</strong></a>, които са снабдени с перфектни магнитни закопчалки - лесни за отваряне и затваряне без усилие.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">9.&nbsp;<strong>Структура и лекота</strong></span> -&nbsp;<span style="font-size: 12pt;">За по-малките деца до края на началното училище е за предпочитане да изберете структурирана раница с достатъчно подплата, просто защото децата в тази възраст все още са във фазата на научаване на добрата поза за носене на раница и бихте искали те да изградят навик да носят раниците правилно и безопасно. Уверете се, че носят раницата на двете й презрамки, както и да я претоварват с различни неща.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">10. <strong>Екстри</strong> - това са различни елементи, свързани с дизайна и/или материала на раницата. Основната, която е и "готина" са светлоотразителните елементи. Полезна екстра и практична. Не е за подценяване.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">11. <strong>Дизайн</strong> - Ето, че стигнахме до частта, която ще обърка всичко! Няма как да я подминете с лекота. Децата намират себе си в играчките, в героите от книжки и филми, искат и да тръгнат на училище с тях. Коли, супергерои, забележителни принцеси, очарователни животни и още какво ли не! Децата ще изберат фаворита си. За Вас остава задачата да съобразите техния избор с важните характеристики на <a href="https://www.igra4kite.com/category/ranitsi?vidove-ranici=ranici-za-1-3-klas" title="раница за 1 клас"><strong>раницата за 1 клас</strong></a>. Това не е тяхна задача. Не днес. Но някога ще бъде, нали?</span></p> <p></p>

, ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки