Имаш нужда от помощ?
0700 359 15

Меню
Меню
7 ИДЕИ ЗА ИГРИ НА ПЛАЖА

06.08.2021 23:30:53

7 ИДЕИ ЗА ИГРИ НА ПЛАЖА

Какво по-хубаво от летен ден на плажа? Плуването, цамбуркането във водата, тичането по пясъка или правенето на замъци на брега подхранват щастието на децата.

Морето и пясъкът са желани и обичани от децата от всички възрасти. Те съвсем естествено отправят към малчуганите своята покана за игра, която благоприятства двигателно и творческо им развитие. Знаете, че манипулирането на обекти е едно от най-интригуващите занимания за децата, а пясъкът се поддава добре на всичко това, защото в зависимост от това дали е сух, мокър, едър или ситен, той позволява с него да извършвате много различни дейности.

Забавно е да играете с децата на плажа или да им помогнете да организират група за игра, с участието на приятели или на съседите по чадър, особено ако времето за къпане в морето е далеч и децата е вероятно да се отегчат.

Не забравяйте - денят, прекаран в забавна игра на плажа, означава, че денят е чудесен!

Единственото нещо, което искаме да напомним, е сигурността на децата. Ако тя е гарантирана, не спирайте да ги насърчавате да играят на брега, да седят и лежат на пясъка, да се забавляват много и да се чувстват уверени, свободни и щастливи.

Не забравяйте слънцезащитния спрей или крем, който е част от сигурността, за която споменахме. Поставянето на дебел слой крем върху цялото тяло на децата е основната предпоставка да не изгорят, като по този начин осигуряваме продължително забавление на плажа. Шапките или кърпите за глава са силно препоръчителни! След досадното намазване, единственото нещо, от което децата ще се интересуват, е да изберат най-забавната игра.

Ако търсите добри идеи, тази публикация е за вас! В нея има седем предложения за игри на плажа. Да ги видим!

На лов за мидени черупки

Търсенето на мидени черупки е едно от най-обичайните занимания за децата край морето. Това е най-спонтанната и проста игра, за която можете да се досетите. С кофичка в ръка, под летните слънчеви лъчи, нежно докосвани от прохладния морски бриз, децата ще прекарат часове в дълги разходки, в търсене на тези малки морски съкровища. Нужни са им само кофичка и лопатка.

Да събират мидички, освен че е забавно занимание, то е и здравословно, защото позволява на децта да се движат много, да копаят, и разбира се, да мечтаят.

С пълна кофичка морски съкровища, децата ще се прибират радостни, приятно уморени и доволни по пътя към вкъщи. Не им изхвърляйте съкровищата в никакъв случай! Те ще продължат да ги вдъхновяват дори и през зимата!

Да построим замък

Изграждането на пясъчни замъци е класика в игрите на плажа! Със сигурност сте я играли и вие! Помните ли? Тя вероятно е най-добрата игра за всеки летен ден край морето. Подходяща не само за децата, а и за Вас, защото детското въображение никога не ни напуска, нали?

Изграждането на пясъчни замъци позволява на децата да създадат различни по форма конструкции, като същевременно се развива усещането им за допир и разбирането за различните текстури. При изграждането на пясъчен замък децата се научават как да смесват елементите, като намират най-подходящата пясъчна текстура, която няма да позволи разпадането на конструкцията. Освен че е забавна, тази игра тренира различни двигателни умения и насърчава въображението и творческата мисъл.

За да стане играта още по-интригуваща, в допълнение към класическите замъци, децата могат да добавят различни елементи, като ползват разнообразни формички за пясък. Редно е някой да пази замъка - лъв или тигър ще изберете?

Изграждането на пясъчни кули и замъци изискава децата да са близо до водата, така че не стойте твърде далеч от брега, преди всичко, защото по-малките деца със сигурност ще ви помолят да им помогнете да преобърнете с тях кофичките и формичките. Останете близо и се ангажирайте с предизвикателството да създадете най-грандиозния замък на плажната ивица! Внимание, вълна! Пригответе се за предизвикателство, защото тази игра предизвиква интереса на всички деца на плажа! Но и при тази ситуация има решение – организирайте конкурс с малки награди. Няма да повярвате каква невероятна емоция ще залее плажа! Насладете й се и купете повечко лимонада!

Търсачи на съкровища

Това е вдъхновяваща и много забавна игра, която ще достави на всички много усмивки и радост. Опитайте, ще Ви хареса!

В рамките на площ от два квадратни метра скрийте  предмети с различни размери (черупки, топчета, формички за пясък, капачки). Задайте оценка от 1 до 10 за всеки открит предмет, според размера му. Завържете очите на децата  и им дайте няколко минути да намерят възможно най-много от скритите съкровища. Победител е този, който има най-голям резултат, след като всички съкровища са намерени. За да улесните децата, може да им дадете по една голяма лопатка,  с която лесно да преместват значително количество пясък наведнъж.

Точни стрелци

Вземете обикновени топчета, изкопайте три дупки в пясъка и определете точки за всяка дупка (колкото по-малка е дупката, толкова по-висок е резултатът). Определете ред чрез жребий, разпределете топчетата и начертайте линия за стрелба. Печели този, който вкара най-много точки. Ако играта ви харесва и искате да я направите по-интересна, можете да измислите варианти или да добавите трудности в изпълнението.

Състезание с колички

Децата обожават да тичат по брега- там където крачетата им потъват в мокрия пясък и вълните ги пошляпват закачливо. Начертайте начална и финална линия. Помолете децата да бъдат „строителите“, които ще трябва да използват колички, за да транспортират голямо количество пясък възможно най–бързо . Който премине финалната линия първи - печели. Но не забравяйте, че всички участници получават награди! Това е важно, защото никой не иска да вижда разплакани деца, нали?! Като алтернатива на количката е обикновената кофичка, пълна с пясък. Важното е достигането до финала, без много разпилян пясък! Играта тренира по съвършен начин всички двигателни умения. Развива концентрацията и естествено е забавна!

Морето е мое

Това е забавление, което изисква усилие, но пък резултатът е грандиозно впечатляващ и подхранващ детското щастие. Необходима Ви е лопатка, по-голяма или наистина силни ръце и много търпение. Вашето участие е необходимо, но това е здравословно усилие, не само защото добре ще активизира мускулите ви, но и ще ви върне в най-хубавите ви дни- тези на детството! Затова, намажете се със солидно количество слънцезащитен крем, слагайте шапката и грабвайте лопатката! Ще правите море! Лично море за своето дете! 

За да Ви се получи е необходимо да сте съвсем наблизо до морето. Копайте, упорито и не се отказвайте. Направете достатъчно широка дупка, в която да може да се вмъкне детето. Копайте, докато стигнете до вода, направете пътечка към морето, за да могат вълните да влизат вътре и гледайте! Всички деца от плажа вече са при Вас! Личното море на вашето дете трябва да е споделено! Погледнете встрани. Всички татковци копаят, кой с детска лопатка, кой с ръце. Майките си умират от смях и запечатват спомени в снимки! Това са най-милите спомени, нали?

Морски свят

Внимание! Играта е с повишена трудност! Вашето участие е задължително! Препоръчително- 1 възрастен с 1 дете! Необходимо оборудване: джапанки със сериозен борд, кроксове или непързалящи се сандали, шапки за слънце, кофички, кепчета. Препоръчваме децата да са на възраст над 5 години!

Играта е най-интригуваща в плажни ивици,  в които има ниски скални фрагменти.

Оборудвайте се правилно, хващайте кепчетата и много внимателно се катерете по скалите. Открийте място, в което е вероятно да живеят рачета и рапанчета. Мятайте внимателно кепчетата и да видим кой какво ще улови! Внимавайте да не си хванете медуза! J Поставете улова в кофичките, като предварително сте сложили в тях морска вода. Върнете се под чадъра и разгледайте какви създания сте уловили!

Тази игра е само за радост, но и учи децата да работят в екип, развива двигателни умения и ги запознава с дребни морски обитатели. Не задържайте дълго улова в кофичките, заедно с децата го пуснете на свобода! Те трябва да знаят колко е ценен животът! Убедени сме, че те първи ще върнат рачетата в морето! А Вие?

С коя игра ще започнете?

Желаем Ви прекрасно синьо лято!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Интересно

Интересно

7 ИДЕИ ЗА ИГРИ НА ПЛАЖА

7 ИДЕИ ЗА ИГРИ НА ПЛАЖА

Какво по-хубаво от летен ден на плажа? Плуването, цамбуркането във водата, тичането по пясъка или правенето на замъци на брега подхранват щастието на децат Какво по-хубаво от летен ден на плажа? Плуването, цамбуркането във водата, тичането по пясъка или правенето на замъци на брега подхранват щастието на децат 2023-06-28T14:25:36+03:00 7 ИДЕИ ЗА ИГРИ НА ПЛАЖА

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Какво по-хубаво от летен ден на плажа? Плуването, цамбуркането във водата, тичането по пясъка или правенето на замъци на брега подхранват щастието на децата.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Морето и пясъкът са желани и обичани от децата от всички възрасти. Те съвсем естествено отправят към малчуганите своята покана за игра, която благоприятства двигателно и творческо им развитие. Знаете, че манипулирането на обекти е едно от най-интригуващите занимания за децата, а пясъкът се поддава добре на всичко това, защото в зависимост от това дали е сух, мокър, едър или ситен, той позволява с него да извършвате много различни дейности.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Забавно е да играете с децата на плажа или да им помогнете да организират група за игра, с участието на приятели или на съседите по чадър, особено ако времето за къпане в морето е далеч и децата е вероятно да се отегчат.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Не забравяйте - денят, прекаран в забавна игра на плажа, означава, че денят е чудесен!</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/idea_2.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Единственото нещо, което искаме да напомним, е сигурността на децата. Ако тя е гарантирана, не спирайте да ги насърчавате да играят на брега, да седят и лежат на пясъка, да се забавляват много и да се чувстват уверени, свободни и щастливи.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Не забравяйте слънцезащитния спрей или крем, който е част от сигурността, за която споменахме. Поставянето на дебел слой крем върху цялото тяло на децата е основната предпоставка да не изгорят, като по този начин осигуряваме продължително забавление на плажа. Шапките или кърпите за глава са силно препоръчителни! След досадното намазване, единственото нещо, от което децата ще се интересуват, е да изберат най-забавната игра.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Ако търсите добри идеи, тази публикация е за вас! В нея има седем предложения за игри на плажа. Да ги видим!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>На лов за мидени черупки</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Търсенето на мидени черупки е едно от най-обичайните занимания за децата край морето. Това е най-спонтанната и проста игра, за която можете да се досетите. С кофичка в ръка, под летните слънчеви лъчи, нежно докосвани от прохладния морски бриз, децата ще прекарат часове в дълги разходки, в търсене на тези малки морски съкровища. Нужни са им само кофичка и лопатка.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Да събират мидички, освен че е забавно занимание, то е и здравословно, защото позволява на децта да се движат много, да копаят, и разбира се, да мечтаят.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">С пълна кофичка морски съкровища, децата ще се прибират радостни, приятно уморени и доволни по пътя към вкъщи. Не им изхвърляйте съкровищата в никакъв случай! Те ще продължат да ги вдъхновяват дори и през зимата!</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/idea_1.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Да построим замък</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изграждането на пясъчни замъци е класика в игрите на плажа! Със сигурност сте я играли и вие! Помните ли? Тя вероятно е най-добрата игра за всеки летен ден край морето. Подходяща не само за децата, а и за Вас, защото детското въображение никога не ни напуска, нали?</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изграждането на пясъчни замъци позволява на децата да създадат различни по форма конструкции, като същевременно се развива усещането им за допир и разбирането за различните текстури. При изграждането на пясъчен замък децата се научават как да смесват елементите, като намират най-подходящата пясъчна текстура, която няма да позволи разпадането на конструкцията. Освен че е забавна, тази игра тренира различни двигателни умения и насърчава въображението и творческата мисъл.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">За да стане играта още по-интригуваща, в допълнение към класическите замъци, децата могат да добавят различни елементи, като ползват разнообразни формички за пясък. Редно е някой да пази замъка - лъв или тигър ще изберете?</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изграждането на пясъчни кули и замъци изискава децата да са близо до водата, така че не стойте твърде далеч от брега, преди всичко, защото по-малките деца със сигурност ще ви помолят да им помогнете да преобърнете с тях кофичките и формичките. Останете близо и се ангажирайте с предизвикателството да създадете най-грандиозния замък на плажната ивица! Внимание, вълна! Пригответе се за предизвикателство, защото тази игра предизвиква интереса на всички деца на плажа! Но и при тази ситуация има решение &ndash; организирайте конкурс с малки награди. Няма да повярвате каква невероятна емоция ще залее плажа! Насладете й се и купете повечко лимонада!</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/idea_2-2.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Търсачи на съкровища</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Това е вдъхновяваща и много забавна игра, която ще достави на всички много усмивки и радост. Опитайте, ще Ви хареса!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В рамките на площ от два квадратни метра скрийте &nbsp;предмети с различни размери (черупки, топчета, формички за пясък, капачки). Задайте оценка от 1 до 10 за всеки открит предмет, според размера му. Завържете очите на децата &nbsp;и им дайте няколко минути да намерят възможно най-много от скритите съкровища. Победител е този, който има най-голям резултат, след като всички съкровища са намерени. За да улесните децата, може да им дадете по една <strong>голяма лопатка</strong>,&nbsp; с която лесно да преместват значително количество пясък наведнъж.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/idea_3.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Точни стрелци</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Вземете обикновени топчета, изкопайте три дупки в пясъка и определете точки за всяка дупка (колкото по-малка е дупката, толкова по-висок е резултатът). Определете ред чрез жребий, разпределете топчетата и начертайте линия за стрелба. Печели този, който вкара най-много точки. Ако играта ви харесва и искате да я направите по-интересна, можете да измислите варианти или да добавите трудности в изпълнението.</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/idea_5.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Състезание с колички</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Децата обожават да тичат по брега- там където крачетата им потъват в мокрия пясък и вълните ги пошляпват закачливо. Начертайте начална и финална линия. Помолете децата да бъдат &bdquo;строителите&ldquo;, които ще трябва да използват колички, за да транспортират голямо количество пясък възможно най&ndash;бързо . Който премине финалната линия първи - печели. Но не забравяйте, че всички участници получават награди! Това е важно, защото никой не иска да вижда разплакани деца, нали?! Като алтернатива на количката е обикновената кофичка, пълна с пясък. Важното е достигането до финала, без много разпилян пясък! Играта тренира по съвършен начин всички двигателни умения. Развива концентрацията и естествено е забавна!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Морето е мое</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Това е забавление, което изисква усилие, но пък резултатът е грандиозно впечатляващ и подхранващ детското щастие. Необходима Ви е лопатка, по-голяма или наистина силни ръце и много търпение. Вашето участие е необходимо, но това е здравословно усилие, не само защото добре ще активизира мускулите ви, но и ще ви върне в най-хубавите ви дни- тези на детството! Затова, намажете се със солидно количество слънцезащитен крем, слагайте шапката и грабвайте лопатката! Ще правите море! Лично море за своето дете!&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">За да Ви се получи е необходимо да сте съвсем наблизо до морето. Копайте, упорито и не се отказвайте. Направете достатъчно широка дупка, в която да може да се вмъкне детето. Копайте, докато стигнете до вода, направете пътечка към морето, за да могат вълните да влизат вътре и гледайте! Всички деца от плажа вече са при Вас! Личното море на вашето дете трябва да е споделено! Погледнете встрани. Всички татковци копаят, кой с детска лопатка, кой с ръце. Майките си умират от смях и запечатват спомени в снимки! Това са най-милите спомени, нали?</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/idea_6.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Морски свят</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Внимание! Играта е с повишена трудност! Вашето участие е задължително! Препоръчително- 1 възрастен с 1 дете! Необходимо оборудване: джапанки със сериозен борд, кроксове или непързалящи се сандали, шапки за слънце, кофички, кепчета. Препоръчваме децата да са на възраст над 5 години!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Играта е най-интригуваща в плажни ивици,&nbsp; в които има ниски скални фрагменти.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Оборудвайте се правилно, хващайте кепчетата и много внимателно се катерете по скалите. Открийте място, в което е вероятно да живеят рачета и рапанчета. Мятайте внимателно кепчетата и да видим кой какво ще улови! Внимавайте да не си хванете медуза! J Поставете улова в кофичките, като предварително сте сложили в тях морска вода. Върнете се под чадъра и разгледайте какви създания сте уловили!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Тази игра е само за радост, но и учи децата да работят в екип, развива двигателни умения и ги запознава с дребни морски обитатели. Не задържайте дълго улова в кофичките, заедно с децата го пуснете на свобода! Те трябва да знаят колко е ценен животът! Убедени сме, че те първи ще върнат рачетата в морето! А Вие?</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">С коя игра ще започнете?</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong><span style="color: #0000ff;">Желаем Ви прекрасно синьо лято!</span></strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/page/baseini-i-naduvaemi-igrachki" title="Надуваеми басейни, играчки и плажни принадлежности"><strong><span style="color: #0000ff;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/baseini-2021-banner-igra4kite.jpg" /></span></strong></a></span></p> <p></p>

Сравнение на продукти

Този сайт използва бисквитки и други подобни инструменти за подобряване на Вашето изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Политика за бисквитки.