Имаш нужда от помощ? 
0700 359 15

Меню
Меню
2023 - ГОДИНАТА НА БАРБИ

07.02.2023 16:45:53

2023 - ГОДИНАТА НА БАРБИ

2023г. изглежда ще е много специална за Барби. Първият пълнометражен филм , посветен на най-популярната кукла в света ще излезе на големия екран през юли и ще изведе бранда до нови висини. Вълнението, което се очаква да предизвика филмът ще постави целите на бранда в много добра светлина. И ако обичайно момичетата играят с Барби и откриват себе си в някоя от куклите от серията Fashionista,сега те ще почувстват вдъхновението да си представят как в бъдещето си те могат да бъдат каквито си пожелаят!

Според най-новите научни открития в сферата на неврологията играта с кукли изгражда едно основно и много съществено усещане у децата и това е емпатията. Добротата и способността да изпитват и проявяват съпричастност (емпатия) са две от най-важните социални умения, които децата усвояват лесно чрез играта с кукли.

През 2020 екип от специалисти невролози от университета в Кардиф презентират заедно с Барби резултатите от ново проучване, които показват, че играта с кукли помагат на децата да развият емпатия и умения за обработка на социална информация, дори когато играят самостоятелно. За това проучване, част от няколко с подобен фокус, екипът от невролози в университета, воден от д-р Сара Герсон използва авангардна технология за невроизобразяване, за да осигури първото доказателство за ползите от играта с кукли не неврологично ниво.

Изследователите наблюдават мозъчната активност на 33 деца на възраст между 4 и 8 години, които играят с кукли Барби и откриват, че задната горна темпорална гънка, частта от мозъка,отговорна за обработване на социална информация, като емпатията, се активизира, дори когато детето играе самотоятелно. Този резултат е еднакво валиден и при момичета, и при момчета.

През февруари 2022г. екипът презентира следващи доказателства за това как играта с кукли оказва положителен ефект върху децата. Отново изследователите наблюдават деца, играещи с кукли Барби и установяват, че децата говорят за куклите си, така сякаш те имат собствени мисли и чувства. Говорейки за вътрешното състояние на другите, позволява на децата да тренират социални умения, които използват във взаимоотношенията си в реалния свят. Концепцията, позната още като език на вътрешно състояние, може да има положително влияние върху емоционалното развитие на децата, както и подпомагат развитието на емпатията към околните.

„Фактът, че бяхме способни да покажем чрез нашето изследване, че тази част на мозъка се активизира при играта с кукли, доказва, че чрез тази игра децата тренират социални умения, които впоследствие ще им бъдат необходими“-споделя д-р Герсон и допълва „ Когато децата създават въображаеми светове и ролева игра с кукли, те комуникират явно изявено и в крайна сметка интернализират посланието за мислите, чувствата и усещанията на другите. Това има дълготрайно позитивно влияние върху децата, защото подпомага емоционалното и социално развитие.“

Над 90% от родителите вярват, че емпатията е сред най-важните социални умения, които детето трябва да развие, докато към момента само 26% от родителите са наясно, че играта с кукли може да помогне да се достигне тази цел. Една от важните последици от пандемията е, че родителите разбраха, че дори когато детето играе самостоятелно с кукли, това дава положителен ефект върху неговото емоционално развитие.

Докато учените продължават своите изследвания, Mattel продължават да работят върху разнообразието на своята линия Barbie Fashionista, за да достигнат до възможно най-много деца по целия свят. Към момента серията Fashionista предлага най-голямото разнообразие, сравнено с която и да е линия кукли на пазара. Линията включва широко разнообразие при цвят на кожата, очите и косата, множество текстури и вид на тялото, като по този начин насърчава момичетата да измислят повече истории откогато и да било. През последните години над 175 нови вида бяха предложени на пазара, включително кукли с различни способности, като Fashionista с протези, седяща в инвалидна количка или носеща слухов апарат.

Приятелят на Барби- Кен също се предлага в различен цвят на кожата, тип на тялото, цвят на очите и косата. През 2022 Mattel представиха куклата Кен с кожа витилиго (заболяване, познато и като левкодерма). Като цяло куклите Барби се предлагат в 5 типа на тялото, 22 цвята на кожата, 76 вида коса, 94 цвята на косата и 13 цвята на очите. Кукла Кен се предлага с 4 типа на тялото, 18 фигури, 13 цвята на кожата, 9 цвята на очите и 22 цвята на косата + 1 модел без коса.

Барби включва богато разнообразие не само в линията Fashionista. С гамата кукли в серия Careers (Кариера) децата могат да си представят какво е да имаш хубава професия, като астронавт, учен, пилот и много други. Така Mattel дават възможност на децата да открият своя вроден потенциал и да го развият.

Но това не е всичко. Последният гениален ход на Mattel е с линията Моята първа Барби (My first Barbie). Това е първата Барби, специално създадена за малки деца, над 3 години, пълна гама кукли и аксесоари, с 4 различни цвята на кожата. Куклите от тази гама много приличат на оригиналната, но са с по-големи аксесоари, лесни за преобличане, с велкро закопчаване на дрехите, мек материал и по-голям размер на тялото на куклите, за да е по-удобно за хващане от малки ръчички. Линията е създадена след концептуално проучване на клиентите на Mattel и техните желания и очаквания. Проучването показва, че родители които искат да закупят кукла Барби на своето дете, но не го правят, защото смятат, че детето е още твърде малко да играе с нея.

С 4 цвята на кожата тази линия кукли Барби осигурява на Mattel популярността на марката сред малките деца. Така компанията стига до заключението, че ключова роля за бранда е начинът, по който децата виждат себе си чрез куклите, а в допълнение се чувстват спокойни и себе си в свят изпълнен с различни (или не толкова различни) хора, вдъхновени да мечтаят за бъдеще, в което те са субект и обект на действие. Най-важното е, че детето осъзнава, че има своето място в света сред другите и едновременно с това оставя място за всеки друг, като по този начин възпитава в себе си чувството на емпатия и съпричастност.

Това ниво на разбиране на желанията на потребителите е уникално и то рефлектира в дълбочина в развитието на продукта, нещо, което се случва в Mattel сега. Защото не винаги е било така, както отчитат изследователите в индустрията. Досегашния президент и COO на Mattel Ричард Диксън, който заема поста от 2014г., имиджът на Барби, както и продажбите са в сериозен спад. За много родители Барби представя отминали и ограничени стандарти за красота, пол, като това отчита спад на продажбите с над 20% за предходните 2 години. Така, когато Дикинсън поема длъжността, той веднага осъзнава, че трябва незабавно да се предприеме следваща стъпка в развитието на бранда, ако желанието е той да има бъдеще. Не само това, Ричардсън предприема щателна „ревизия“ на Барби като задава поредица от неудобни въпроси като „Каква е нашата цел?“ И като това е било и е важно, за да се намери отговорът („да вдъхновява момичетата навсякъде да откриват и развиват своя потенциал“), въпроси като този служат като стрелка на компас ,посочваща добрите решения, които е нужно да се направят.

Това довежда до създаване на нова и прецезирана цел, за която Дикинсън говори така: „Развитието прави марката уместна, целта прави марката безсмъртна. Светът е пълен с продукти, които бързо изгряват и бързо залязват, но брандовете с цел-брандовете, които са базирани на идея, това е повече от продукт и това прави бранда интересен за поколения наред. Съвременните потребите търсят брандове, на които могат да се доверят и нашата отдаденост на целта, оправдава тяхното доверие."

Успехът на Барби, доказва думите на президента на Mattel. След 2014г. продажбите на Барби са нараснали двойно. 2021 е най-добрата година за компанията, успех който продължава и през 2022 и се предвижда за 2023г.. когато Барби ще изживее своя дебют в киното на екраните по целия свят. Барби намира много нови начини да се свърже и да вдъхнови своите потребители, както и играе съществена роля в живота на деца и родители, като остава културно адекватна с иновативни продукти и културни качества.

2023 ще бъде вълнуваща година , а може би и най-вълнуващата в историята на Барби, като брандът продължава да разраства своите различни портфолиа и възможности за забавление, адаптирани към пулса на времето и различните таргет групи.

Премиерата на филма за Барби е насрочена за 21.07.2023г. Главната роля е поверена на актрисата Марго Роби!

Източник на основната информация: @mattel

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Интересно

Интересно

2023 - ГОДИНАТА НА БАРБИ

2023 - ГОДИНАТА НА БАРБИ

2023г. изглежда ще е много специална за Барби. Първият пълнометражен филм , посветен на най-популярната кукла в света ще излезе на големия екран през юли и 2023г. изглежда ще е много специална за Барби. Първият пълнометражен филм , посветен на най-популярната кукла в света ще излезе на големия екран през юли и 2023-02-08T09:37:45+02:00 2023 - ГОДИНАТА НА БАРБИ

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">2023г. изглежда ще е много специална за <strong><a href="https://igra4kite.com/search?query=barbie" title="Кукли Барби">Барби</a></strong>. Първият пълнометражен филм , посветен на най-популярната кукла в света ще излезе на големия екран през юли и ще изведе бранда до нови висини. Вълнението, което се очаква да предизвика филмът ще постави целите на бранда в много добра светлина. И ако обичайно момичетата играят с Барби и откриват себе си в някоя от куклите от <a href="https://igra4kite.com/search?query=fashionista" title="Барби"><strong>серията Fashionista</strong></a>,сега те ще почувстват вдъхновението да си представят как в бъдещето си те могат да бъдат каквито си пожелаят! </span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Според най-новите научни открития в сферата на неврологията играта с кукли изгражда едно основно и много съществено усещане у децата и това е емпатията. Добротата и способността да изпитват и проявяват съпричастност (емпатия) са две от най-важните социални умения, които децата усвояват лесно чрез играта с кукли. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">През 2020 екип от специалисти невролози от университета в Кардиф презентират заедно с Барби резултатите от ново проучване, които показват, че играта с кукли помагат на децата да развият емпатия и умения за обработка на социална информация, дори когато играят самостоятелно. За това проучване, част от няколко с подобен фокус, екипът от невролози в университета, воден от д-р Сара Герсон използва авангардна технология за невроизобразяване, за да осигури първото доказателство за ползите от играта с кукли не неврологично ниво. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изследователите наблюдават мозъчната активност на 33 деца на възраст между 4 и 8 години, които играят с кукли Барби и откриват, че задната горна темпорална гънка, частта от мозъка,отговорна за обработване на социална информация, като емпатията, се активизира, дори когато детето играе самотоятелно. Този резултат е еднакво валиден и при момичета, и при момчета.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/search?query=fashionista" title="барби"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/barbie_banner_image-1.jpg" class="aligncenter" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">През февруари 2022г. екипът презентира следващи доказателства за това как играта с кукли оказва положителен ефект върху децата. Отново изследователите наблюдават деца, играещи с кукли Барби и установяват, че децата говорят за куклите си, така сякаш те имат собствени мисли и чувства. Говорейки за вътрешното състояние на другите, позволява на децата да тренират социални умения, които използват във взаимоотношенията си в реалния свят. Концепцията, позната още като език на вътрешно състояние, може да има положително влияние върху емоционалното развитие на децата, както и подпомагат развитието на емпатията към околните. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">&bdquo;Фактът, че бяхме способни да покажем чрез нашето изследване, че тази част на мозъка се активизира при играта с кукли, доказва, че чрез тази игра децата тренират социални умения, които впоследствие ще им бъдат необходими&ldquo;-споделя д-р Герсон и допълва &bdquo; Когато децата създават въображаеми светове и ролева игра с кукли, те комуникират явно изявено и в крайна сметка интернализират посланието за мислите, чувствата и усещанията на другите. Това има дълготрайно позитивно влияние върху децата, защото подпомага емоционалното и социално развитие.&ldquo;</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Над 90% от родителите вярват, че емпатията е сред най-важните социални умения, които детето трябва да развие, докато към момента само 26% от родителите са наясно, че играта с кукли може да помогне да се достигне тази цел. Една от важните последици от пандемията е, че родителите разбраха, че дори когато детето играе самостоятелно с кукли, това дава положителен ефект върху неговото емоционално развитие.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Докато учените продължават своите изследвания, Mattel продължават да работят върху разнообразието на своята линия Barbie Fashionista, за да достигнат до възможно най-много деца по целия свят. Към момента серията Fashionista предлага най-голямото разнообразие, сравнено с която и да е линия кукли на пазара. Линията включва широко разнообразие при цвят на кожата, очите и косата, множество текстури и вид на тялото, като по този начин насърчава момичетата да измислят повече истории откогато и да било. През последните години над 175 нови вида бяха предложени на пазара, включително кукли с различни способности, като Fashionista с протези, седяща в инвалидна количка или носеща слухов апарат. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Приятелят на Барби- Кен също се предлага в различен цвят на кожата, тип на тялото, цвят на очите и косата. През 2022 Mattel представиха куклата Кен с кожа витилиго (заболяване, познато и като левкодерма). Като цяло куклите Барби се предлагат в 5 типа на тялото, 22 цвята на кожата, 76 вида коса, 94 цвята на косата и 13 цвята на очите. Кукла Кен се предлага с 4 типа на тялото, 18 фигури, 13 цвята на кожата, 9 цвята на очите и 22 цвята на косата + 1 модел без коса.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Барби включва богато разнообразие не само в линията Fashionista. С гамата кукли в серия Careers (Кариера) децата могат да си представят какво е да имаш хубава професия, като астронавт, учен, пилот и много други. Така Mattel дават възможност на децата да открият своя вроден потенциал и да го развият.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Но това не е всичко. Последният гениален ход на Mattel е с линията Моята първа Барби (My first Barbie). Това е първата Барби, специално създадена за малки деца, над 3 години, пълна гама кукли и аксесоари, с 4 различни цвята на кожата. Куклите от тази гама много приличат на оригиналната, но са с по-големи аксесоари, лесни за преобличане, с велкро закопчаване на дрехите, мек материал и по-голям размер на тялото на куклите, за да е по-удобно за хващане от малки ръчички. Линията е създадена след концептуално проучване на клиентите на Mattel и техните желания и очаквания. Проучването показва, че родители които искат да закупят кукла Барби на своето дете, но не го правят, защото смятат, че детето е още твърде малко да играе с нея. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">С 4 цвята на кожата тази линия кукли Барби осигурява на Mattel популярността на марката сред малките деца. Така компанията стига до заключението, че ключова роля за бранда е начинът, по който децата виждат себе си чрез куклите, а в допълнение се чувстват спокойни и себе си в свят изпълнен с различни (или не толкова различни) хора, вдъхновени да мечтаят за бъдеще, в което те са субект и обект на действие. Най-важното е, че детето осъзнава, че има своето място в света сред другите и едновременно с това оставя място за всеки друг, като по този начин възпитава в себе си чувството на емпатия и съпричастност.</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/search?query=Cutie+Reveal&amp;vendors=barbie-mattel" title="барби"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/barbie_banner_image.jpg" class="aligncenter" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Това ниво на разбиране на желанията на потребителите е уникално и то рефлектира в дълбочина в развитието на продукта, нещо, което се случва в Mattel сега. Защото не винаги е било така, както отчитат изследователите в индустрията. Досегашния президент и COO на Mattel Ричард Диксън, който заема поста от 2014г., имиджът на Барби, както и продажбите са в сериозен спад. За много родители Барби представя отминали и ограничени стандарти за красота, пол, като това отчита спад на продажбите с над 20% за предходните 2 години. Така, когато Дикинсън поема длъжността, той веднага осъзнава, че трябва незабавно да се предприеме следваща стъпка в развитието на бранда, ако желанието е той да има бъдеще. Не само това, Ричардсън предприема щателна &bdquo;ревизия&ldquo; на Барби като задава поредица от неудобни въпроси като &bdquo;Каква е нашата цел?&ldquo; И като това е било и е важно, за да се намери отговорът (&bdquo;да вдъхновява момичетата навсякъде да откриват и развиват своя потенциал&ldquo;), въпроси като този служат като стрелка на компас ,посочваща добрите решения, които е нужно да се направят. </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Това довежда до създаване на нова и прецезирана цел, за която Дикинсън говори така: &bdquo;Развитието прави марката уместна, целта прави марката безсмъртна. Светът е пълен с продукти, които бързо изгряват и бързо залязват, но брандовете с цел-брандовете, които са базирани на идея, това е повече от продукт и това прави бранда интересен за поколения наред. Съвременните потребите търсят брандове, на които могат да се доверят и нашата отдаденост на целта, оправдава тяхното доверие."</span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Успехът на Барби, доказва думите на президента на Mattel. След 2014г. продажбите на Барби са нараснали двойно. 2021 е най-добрата година за компанията, успех който продължава и през 2022 и се предвижда за 2023г.. когато Барби ще изживее своя дебют в киното на екраните по целия свят. Барби намира много нови начини да се свърже и да вдъхнови своите потребители, както и играе съществена роля в живота на деца и родители, като остава културно адекватна с иновативни продукти и културни качества. </span><br /><span style="font-size: 12pt;"></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">2023 ще бъде вълнуваща година , а може би и най-вълнуващата в историята на Барби, като брандът продължава да разраства своите различни портфолиа и възможности за забавление, адаптирани към пулса на времето и различните таргет групи.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Премиерата на филма за Барби е насрочена за 21.07.2023г. Главната роля е поверена на актрисата Марго Роби!</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/8zIf0XvoL9Y" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/search?query=barbie" title="Кукли Барби"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/button_barbie.jpg" class="aligncenter" /></a></span></p> <p><span style="font-size: 8pt;">Източник на основната информация: @mattel</span></p>

,
Сравнение на продукти

Този сайт използва бисквитки и други подобни инструменти за подобряване на Вашето изживяване. Повече информация за „бисквитките“ и опциите за управлението им може да намерите в раздела Политика за бисквитки.