Имаш нужда от помощ? 
070035915

Меню
Меню
10+ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА ЗЕМЯТА

20.04.2023 12:25:49

10+ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА ЗЕМЯТА

Нашата планета Земя е толкова красива, че трудно бихме могли да изброим всички прекрасни места, които ни карат да затаим дъх и да благодарим, че живеем сред тази магична красота.

Вижте 15 забележителни места, които ще Ви накарат да мечтаете!

1. Фуджи, Япония

С височина 3776,24 метра планината Фуджи е най-високата планина в Япония, а нейният активен вулкан е една от най-разпознаваемите забележителности в страната. Планината е признат от ЮНЕСКО културен обект, към който от хилядолетия се стичат поклонници от всякакъв вид.

Някои хора посещават планината Фуджи по религиозни причини, докато други отиват по артистични причини. Има и посетители, чиято цел е да изкачат планината, която е седмата по височина планина на остров. Ако се надявате да се разходите по склоновете му, ще трябва да посетите между средата на юли и края на август. През останалата част от годината върхът е покрит със сняг. Най-очарователното време за посещение е през няколкото седмици на пролетта, когато цъфтят черешовите дървета. Ако погледнете планината от езерото Кавагучико по това време на годината, ще я видите обрамчена от нежните розови цветя. Планината Фуджи несъмнено е едно от 10-те най-красиви места в света, независимо от времето.

2. Национален парк Банф, Канада

Обхващащ повече от 6600 квадратни километра в Скалистите планини на Алберта, Националният парк Банф е най-старият национален парк в Канада. Планинският пейзаж включва алпийски райони, иглолистни гори, ледени полета, ледници и ледникови езера с чиста синя вода.

Паркът е дом на бозайници като пума, толстолоб, лос, сив вълк, мечка гризли, лос и росомаха. В допълнение към шофирането или разходките, по време на които можете да забележите някои от тези великолепни същества, можете да се насладите и на различни развлекателни дейности. Можете да отседнете в хижи или да отидете на къмпинг, както и да се насладите на планинско колоездене, гребане, да карате ски или да се отпуснете в близките горещи извори. Национален парк Банф е едно от най-великолепните места в света, което ще искате да посещавате отново и отново.

3. Мачу Пикчу, Перу

Цитаделата на инките Мачу Пикчу на върха на планината е едно от най-завладяващите исторически места в света и е едно от най-красивите. Цитаделата е построена някъде около 1480 г. и е изоставена по време на испанското завоевание на Перу.

Мачу Пикчу е една от най-известните руини в Южна Америка и за да стигнете до нея, трябва да изкачите планински хребет с височина 2430 метра. Има причина, поради която достигането до върха е една от най-популярните идеи в списъка с места – там ще се почувствате сякаш току-що сте открили изгубен град.

Докато сте в Перу, не забравяйте да видите линиите Наска в пустинята Наска в южната част на страната и да посетите езерото Титикака, най-високото плавателно езеро в света, на границата между Перу и Боливия. Мечтата на авантюрист, това е една дестинация, която всеки трябва да посети поне веднъж в живота си.

4. Водопадът Виктория, Зимбабве/Замбия

Водопадът Виктория, известен още като Mosi-oa-Tunya (Димът, който гърми), се намира на река Замбези, която е част от границата между Замбия и Зимбабве. С ширина 1708 метра, това е един от най-големите водопади в света. Това също е едно от най-красивите места в света, които можете да посетите.

Невероятните 500 милиона литра вода се спускат над високия 108 метра водопад всяка минута, създавайки гръмотевичен рев, който може да се чуе на 40 километра. Пръските обикновено се издигат на 400 метра над водопада, което води до постоянен облак от „дим“. През дъждовния сезон пръскането може да достигне два пъти тази височина.

5. Памуккале, Турция

Известно на древните гърци като Хиераполис, Памуккале в Турция е едно от най-сюрреалистичните места на планетата. Богатите на минерали води на горещите извори капят, пенят се и се спускат каскадно по терасовидни басейни.

На върха на планината са добре запазените руини на древния гръко-римски град. Там ще намерите басейн, в който можете да се къпете; същият басейн, който е бил използван от древните посетители на тези места.

Хиераполис също е мястото, където можете да намерите древния храм Плутон. Смята се, че древният храм на Плутон е една от вратите към подземния свят, но достъпът до вътрешните му камери е невъзможен, тъй като те са пълни със смъртоносен въглерод, отделян от водата от извора, докато тече през дълбока цепнатина в скалата . Пътуването с балон с горещ въздух обикновено се предлага при изгрев слънце, което ви дава възможност да видите едно от най-красивите места на земята от птичи поглед.

6. Торес дел Пайне Национален парк, Чили

Разположен в чилийската Патагония, националният парк Торес дел Пайне е известен със своите реки, езера, пасища, ледници и планини, като групата, известна като Кордилера дел Пайне. Не само място с невероятно красива природа, паркът също е дом на пуми, подобни на лами гуанако и диви коне.

Когато посещавате, можете да отседнете в хотели във или близо до парка или да се разходите из него. Има няколко маршрута с различна дължина, по които има убежища, където можете да нощувате. Независимо дали предпочитате по-луксозно пътуване или истинско сурово приключение, ще намерите всичко на това вълшебно място.

7. Древния град Баган, Мианмар

Трябва да го видите, за да го повярвате, че съществува. Разположен в района на Мандалай в Мианмар, древният град е бил столица на Паганското кралство. В разгара на могъществото на кралството повече от 4400 будистки храма, манастири и пагоди са построени в равнините.

Руините на повече от 3800 от тези структури все още съществуват в района и можете да разгледате много от тях пеша. Въпреки това, най-добрият начин да оцените великолепието на Древния град Баган е полет с балон с горещ въздух по изгрев слънце. Едно от онези наистина невероятни житейски изживявания, гледка, която ще ви спре дъха и ще почувствате връзка с древния свят под вас, различен от всеки друг.

8. Ѝа ( Οία), Гърция

Вероятно един от най-сниманите градове в Гърция. Намира се на северозападния край на остров Санторини. Кацнал на скала с невероятна гледка към остров Тирасия, Неа Камени и вулкана Палеа, градът се характеризира с каменни къщи с бели стени. Манастирът със сини куполи в града се е превърнал в символ на малката Гърция. Това е само един от многото елементи, които правят Ѝа едно от най-красивите места в света.

Не забравяйте да вземете обувките си за ходене, ако сте решили да го посетите. Градът може да е малък, но ще трябва да се справите с 300 стълби, за да стигнете до него от пристанището. Усилията си заслужават, но има вероятност да бъдете толкова очаровани от гледките по пътя, че дори няма да забележите изкачването.

9. Остров Кет, Бахами

Остров Кет на Бахамите крие тайна нирвана за всеки, който се докосне до красотата му. Слабо развит и встрани от главната туристическа пътека, той блести с километри природни пътеки и чудни розови пясъци, простиращи се под карибското слънце.

10. Уайтхевън бийч, Австралия

Плажът Уайтхевън се простира на 6 км, екологичен и се намира по протежение на остров Уитсъндей. Плажът е със синьо-зелена вода, а пясъкът е съставен предимно от бял силициев диоксид, което му придава ефектен ярко бял цвят. Уединеното местоположение на плажа го прави спокоен и го превръща в идеалното място да се насладите на малко време за себе си. Можете да правите слънчеви бани или да се насладите на чист въздух с любимата си книга.

Плажът Whitehaven е на 35 минути път с високоскоростен катамаран от остров Хамилтън. До остров Хамилтън може да се стигне със самолет (от Сидни, Мелбърн, Бризбейн и Кернс), ферибот или Sunlander, който пътува четири пъти седмично от Бризбейн и Кернс.

11. Салар де Уюни, Боливия

Салар де Уюни в Боливия е с толкова неземен пейзаж, че е едно от местата, използвани при заснемането на Междузвездни войни: Последните джедаи. Може да се види и във филми като Падането (The Fall), Сол и огън и Невиждано (Unseen). Уникалната му атмосфера се дължи на факта, че е най-голямата солна равнина в света. Обхваща невероятните 10 000 квадратни километра на 3656 метра надморска височина.

Снежнобялата солна кора е невероятно плоска, а миражите, които предизвиква са невероятни. Средните вариации в надморската височина на цялата област на Салар де Уюни са по-малко от един метър. Благодарение на равнината на района и цвета на солта, тънкият слой вода, образуван от валежите, превръща солената равнина в най-голямото огледало на планетата.

Отражението може да бъде толкова перфектно, че да е трудно да се различи хоризонтът. Остров Инкауаси, скалист израстък, който е бил истински остров, когато Салар де Уюни е бил езеро преди около 40 000 години, е в центъра на солената равнина. Можете да се изкачите до върха на някогашния вулкан и да се полюбувате на вековните гигантски кактуси, които растат из целия остров, преди да се насладите на обяд в местния ресторант. Салар де Уюни е суров и странен и точно затова е едно от най-красивите места в света!

E, готови ли сте за пътуване към някое от най-прекрасните места на нашата невероятна планета Земя? 

Източник на информация и изображения: trulyexperiences.com

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

10-ТЕ НАЙ

10-ТЕ НАЙ

10+ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА ЗЕМЯТА

10+ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА ЗЕМЯТА

10 от най-красивите места на Земята, които спират дъха ни! 10 от най-красивите места на Земята, които спират дъха ни! 2023-04-20T12:30:29+03:00 10+ ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА ЗЕМЯТА

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Нашата планета Земя е толкова красива, че трудно бихме могли да изброим всички прекрасни места, които ни карат да затаим дъх и да благодарим, че живеем сред тази магична красота.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Вижте 15 забележителни места, които ще Ви накарат да мечтаете!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">1. Фуджи, Япония</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/mount-fuji_japan.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">С височина 3776,24 метра планината Фуджи е най-високата планина в Япония, а нейният активен вулкан е една от най-разпознаваемите забележителности в страната. Планината е признат от ЮНЕСКО културен обект, към който от хилядолетия се стичат поклонници от всякакъв вид.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Някои хора посещават планината Фуджи по религиозни причини, докато други отиват по артистични причини. Има и посетители, чиято цел е да изкачат планината, която е седмата по височина планина на остров. Ако се надявате да се разходите по склоновете му, ще трябва да посетите между средата на юли и края на август. През останалата част от годината върхът е покрит със сняг. Най-очарователното време за посещение е през няколкото седмици на пролетта, когато цъфтят черешовите дървета. Ако погледнете планината от езерото Кавагучико по това време на годината, ще я видите обрамчена от нежните розови цветя. Планината Фуджи несъмнено е едно от 10-те най-красиви места в света, независимо от времето.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">2. Национален парк Банф, Канада</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/banff-national-park_canada.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Обхващащ повече от 6600 квадратни километра в Скалистите планини на Алберта, Националният парк Банф е най-старият национален парк в Канада. Планинският пейзаж включва алпийски райони, иглолистни гори, ледени полета, ледници и ледникови езера с чиста синя вода.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Паркът е дом на бозайници като пума, толстолоб, лос, сив вълк, мечка гризли, лос и росомаха. В допълнение към шофирането или разходките, по време на които можете да забележите някои от тези великолепни същества, можете да се насладите и на различни развлекателни дейности. Можете да отседнете в хижи или да отидете на къмпинг, както и да се насладите на планинско колоездене, гребане, да карате ски или да се отпуснете в близките горещи извори. Национален парк Банф е едно от най-великолепните места в света, което ще искате да посещавате отново и отново.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">3.&nbsp;Мачу Пикчу, Перу</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/machu-picchu_peru.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Цитаделата на инките Мачу Пикчу на върха на планината е едно от най-завладяващите исторически места в света и е едно от най-красивите. Цитаделата е построена някъде около 1480 г. и е изоставена по време на испанското завоевание на Перу.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Мачу Пикчу е една от най-известните руини в Южна Америка и за да стигнете до нея, трябва да изкачите планински хребет с височина 2430 метра. Има причина, поради която достигането до върха е една от най-популярните идеи в списъка с места &ndash; там ще се почувствате сякаш току-що сте открили изгубен град.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Докато сте в Перу, не забравяйте да видите линиите Наска в пустинята Наска в южната част на страната и да посетите езерото Титикака, най-високото плавателно езеро в света, на границата между Перу и Боливия. Мечтата на авантюрист, това е една дестинация, която всеки трябва да посети поне веднъж в живота си.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">4. Водопадът Виктория, Зимбабве/Замбия</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/victoria-falls_zambia_zimbabwe.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Водопадът Виктория, известен още като Mosi-oa-Tunya (Димът, който гърми), се намира на река Замбези, която е част от границата между Замбия и Зимбабве. С ширина 1708 метра, това е един от най-големите водопади в света. Това също е едно от най-красивите места в света, които можете да посетите.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Невероятните 500 милиона литра вода се спускат над високия 108 метра водопад всяка минута, създавайки гръмотевичен рев, който може да се чуе на 40 километра. Пръските обикновено се издигат на 400 метра над водопада, което води до постоянен облак от &bdquo;дим&ldquo;. През дъждовния сезон пръскането може да достигне два пъти тази височина.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">5. Памуккале, Турция</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/pamukkale_turkey.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Известно на древните гърци като Хиераполис, Памуккале в Турция е едно от най-сюрреалистичните места на планетата. Богатите на минерали води на горещите извори капят, пенят се и се спускат каскадно по терасовидни басейни.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">На върха на планината са добре запазените руини на древния гръко-римски град. Там ще намерите басейн, в който можете да се къпете; същият басейн, който е бил използван от древните посетители на тези места.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Хиераполис също е мястото, където можете да намерите древния храм Плутон. Смята се, че древният храм на Плутон е една от вратите към подземния свят, но достъпът до вътрешните му камери е невъзможен, тъй като те са пълни със смъртоносен въглерод, отделян от водата от извора, докато тече през дълбока цепнатина в скалата . Пътуването с балон с горещ въздух обикновено се предлага при изгрев слънце, което ви дава възможност да видите едно от най-красивите места на земята от птичи поглед.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">6.&nbsp;Торес дел Пайне Национален парк, Чили</span></p> <p><span><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/torres-del-paine-national-park_chile.jpg" class="aligncenter" /></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Разположен в чилийската Патагония, националният парк Торес дел Пайне е известен със своите реки, езера, пасища, ледници и планини, като групата, известна като Кордилера дел Пайне. Не само място с невероятно красива природа, паркът също е дом на пуми, подобни на лами гуанако и диви коне.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Когато посещавате, можете да отседнете в хотели във или близо до парка или да се разходите из него. Има няколко маршрута с различна дължина, по които има убежища, където можете да нощувате. Независимо дали предпочитате по-луксозно пътуване или истинско сурово приключение, ще намерите всичко на това вълшебно място.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">7. Древния град Баган,&nbsp;Мианмар</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/old-bagan_myanmar.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Трябва да го видите, за да го повярвате, че съществува. Разположен в района на Мандалай в Мианмар, древният град е бил столица на Паганското кралство. В разгара на могъществото на кралството повече от 4400 будистки храма, манастири и пагоди са построени в равнините.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Руините на повече от 3800 от тези структури все още съществуват в района и можете да разгледате много от тях пеша. Въпреки това, най-добрият начин да оцените великолепието на Древния град Баган е полет с балон с горещ въздух по изгрев слънце. Едно от онези наистина невероятни житейски изживявания, гледка, която ще ви спре дъха и ще почувствате връзка с древния свят под вас, различен от всеки друг.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">8.&nbsp;Ѝа ( &Omicron;ί&alpha;), Гърция</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/oia_-greece.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Вероятно един от най-сниманите градове в Гърция. Намира се на северозападния край на остров Санторини. Кацнал на скала с невероятна гледка към остров Тирасия, Неа Камени и вулкана Палеа, градът се характеризира с каменни къщи с бели стени. Манастирът със сини куполи в града се е превърнал в символ на малката Гърция. Това е само един от многото елементи, които правят Ѝа едно от най-красивите места в света.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Не забравяйте да вземете обувките си за ходене, ако сте решили да го посетите. Градът може да е малък, но ще трябва да се справите с 300 стълби, за да стигнете до него от пристанището. Усилията си заслужават, но има вероятност да бъдете толкова очаровани от гледките по пътя, че дори няма да забележите изкачването.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">9. Остров Кет, Бахами</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/cat-island_the-bahamas.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Остров Кет на Бахамите крие тайна нирвана за всеки, който се докосне до красотата му. Слабо развит и встрани от главната туристическа пътека, той блести с километри природни пътеки и чудни розови пясъци, простиращи се под карибското слънце.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">10. Уайтхевън бийч, Австралия</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/whiteheaven_beach_australia.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Плажът Уайтхевън се простира на 6 км, екологичен и се намира по протежение на остров Уитсъндей. Плажът е със синьо-зелена вода, а пясъкът е съставен предимно от бял силициев диоксид, което му придава ефектен ярко бял цвят. Уединеното местоположение на плажа го прави спокоен и го превръща в идеалното място да се насладите на малко време за себе си. Можете да правите слънчеви бани или да се насладите на чист въздух с любимата си книга.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Плажът Whitehaven е на 35 минути път с високоскоростен катамаран от остров Хамилтън. До остров Хамилтън може да се стигне със самолет (от Сидни, Мелбърн, Бризбейн и Кернс), ферибот или Sunlander, който пътува четири пъти седмично от Бризбейн и Кернс.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">11.&nbsp;Салар де Уюни, Боливия</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/salar-de-uyuni_bolivia.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Салар де Уюни в Боливия е с толкова неземен пейзаж, че е едно от местата, използвани при заснемането на Междузвездни войни: Последните джедаи. Може да се види и във филми като Падането (The Fall), Сол и огън и Невиждано (Unseen). Уникалната му атмосфера се дължи на факта, че е най-голямата солна равнина в света. Обхваща невероятните 10 000 квадратни километра на 3656 метра надморска височина.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Снежнобялата солна кора е невероятно плоска, а миражите, които предизвиква са невероятни. Средните вариации в надморската височина на цялата област на Салар де Уюни са по-малко от един метър. Благодарение на равнината на района и цвета на солта, тънкият слой вода, образуван от валежите, превръща солената равнина в най-голямото огледало на планетата.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Отражението може да бъде толкова перфектно, че да е трудно да се различи хоризонтът. Остров Инкауаси, скалист израстък, който е бил истински остров, когато Салар де Уюни е бил езеро преди около 40 000 години, е в центъра на солената равнина. Можете да се изкачите до върха на някогашния вулкан и да се полюбувате на вековните гигантски кактуси, които растат из целия остров, преди да се насладите на обяд в местния ресторант. Салар де Уюни е суров и странен и точно затова е едно от най-красивите места в света!</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong>E, готови ли сте за пътуване към някое от най-прекрасните места на нашата невероятна планета Земя?&nbsp;</strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong></strong></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://igra4kite.com/page/den-na-zemiata" title="ден на Земята"><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/11561/files/image/banner_2_earth_day_kid_with_little_tiger.png" /></strong></a></span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;"><strong></strong></span></p> <p class="text-alignleft"><span style="font-size: 8pt;">Източник на информация и изображения:&nbsp;trulyexperiences.com</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки